Buat Duit Dengan Neobux

Bulan lepas, saya ada post entry First Cashout Neobux selepas join benda ni tak sampai 2 minggu. Bagi yang tak tahu apa itu Neobux, ia adalah sejenis PTC (pay to click). Maknanya kita dibayar bila kita klik link yang diberi untuk tengok iklan. Tempoh tengok iklan plak tak sampai seminit pun. Beberapa saat saja.

Hari ini cukup sebulan saya join neobux ini. Ia percuma saja. Takde yuran/fee semasa pendaftaran. Tapi hasilnya adalah :

30 hari main neobux, hasilnya 35.94 usd dollar, kalau RM berapa ya?

Main neobux ada dua cara :

1. Ahli biasa (standard) = percuma 100 % tapi hasilnya lambat.
2. Upgrade keahlian( golden) = kena bayar tapi hasilnya lumayan dan cepat. dari ahli biasa.

Untuk satu minggu pertama, saya memang menjadi ahli biasa. Setiap hari sambil buka facebook, email, dan twitter, kadang-kadang youtube, saya klik iklan neobux. Ia memang tak membebankan sebab saya buat sambil-sambil saja. Lagi pun ia automatik.

Yang paling best sebab ia dalam bentuk dollar :)

Siapa yang patut join neobux ni? anyone! siapa yang online setiap hari. Sebab jika anda jadi upgrade member, memang kena klik setiap hari. Kalau tak, sangat rugi. Tapi, kalau jadi ahli biasa, tak kisah. Tak klik hari-hari pun takpe tapi takde masyuk laa. Jika anda mampu luangkan masa 5-10 minit sehari, saya sangat-sangat sarankan anda join Neobux ini. Yelah, sambil online paling kurang ada juga pendapatan.

Jika anda seorang blogger yang tak masyuk, yelah kan guna nuffnang tak tahu bila nak cashout, baik join neobux. Sebab hari-hari atas usaha kita untuk capai hasilnya.

Jika anda seorang student, memang patut join neobux sebab hidup sebagai student memang tak cukup duit.

Jika anda dah banyak duit, tapi still nak tambah lagi, jom join neobux.

Neobux akan membayar duit melalui 3 cara: paypal, allertpay dan neteller. Ramai orang Malaysia guna paypal. Jika takde akaun paypal atau 2 lagi tu, sign up jer. Free. Tiada bayaran apa-apa. Melalui paypal, saya akan transfer duit ke maybank sebab saya guna maybank.

Langkah pertama anda kena buat jika nak dapat duit dari neobux:


Sign up di neobux dan letak "justwannatry" dekat kotak referrer macam dalam gambar. Ini id saya, jika anda register dibawah saya, saya akan bagi panduan dan rahsia main neobux dengan cepat dan lumayan. Apabila siap register, komen dan bagitau id anda. Saya akan bagitau nanti cara main neobux dengan lebih untung  :)


p/s: saya akan hubungi anda melalui mesej fb.

ainun m

Seorang blogger part time yang mempunyai minat menulis sebagai perkongsian bersama. Semoga tulisan ini bermanfaat untuk ramai orang ^__^

26 comments:

nomad said...

blogwalking

araga said...

ppc, menarik juga gan http://gajionline.mobie.in

Muhammad Naim Nordin said...

id:naimnordin

mohamadSaleh said...

id: mohamadSaleh

ainun m said...

@Muhammad Naim Nordin

saya sudah hantar mesej di fb tuan

ainun m said...

@mohamadSaleh

saya sudah hantar mesej di fb tuan

Search ilmu said...

wah keren neh sob hehe

Denaihati said...

tahniah. dlm sebulan dah ada hasil yg memberansangkan

daimpressive said...

mcm menarik, mmg btl la saya ni dlm kategori blogger yg tak masyuk, haha... berfikir2 nak join benda ni jugak la... tq 4 the sharing!!

ainun m said...

@daimpressive

hehe...join neobux mmg tak menjadikan kita jutawan, tapi sebagai duit tambahan. tak perlu fikir, sbb ia free je :)

p/s: next month, sy akan tunjukkan bukti pendapatan setelah 2 bulan join. tunggu :)

today said...

nice info

Zik said...

rasanya dulu pernah join..tapi dah lupa pakai email yang mana... register sekali lagilah... terima kasih ingatkan kembali...

Admin said...

Neobux yeaaaa best Site ;)

tuitz said...

wah lumayan nih buat tambahan...thanks

SaputraMZ said...

Bisnis PTC memang menyenangkan tapi butuh waktu untuk menjalaninya, sukses selalu kawan :)

Rosmansham Alias said...

Biasa juga tengok banner neobux ni, tapi tak terlintas nak kaji.. Kebetulan jumpa kat sini penerangannya.. memang menarik rupanya!

Nak tanya, ahli berbayar tu berapa casnya??

ainun m said...

@Rosmansham Alias

yurannya $90. saya nasihat guna teknik sewa referral dulu sampai 300. kemudian, barulah uprade jadi golden member

Saveq said...

Menarik..insyaAllah dalam masa terdekat saya join k..

ShidahAmie's said...

id:cikamies

Miss Purple said...

id:nadyaah

ainun m said...

@Miss Purple

sila add/mesej kat fb, nanti kat sana sy bg tau cara-cara main neobux.

http://www.facebook.com/ainunmar

Marina said...

Just wondering..Source duit yg kita dpt dr neobux ni dr mn?

ainun m said...

@Marina

dari penyewa iklan2 yang kita tgk. lebih kurang cara adword. win-win situation

zaiham 9W2DYA / 113MB290 said...

wah nak jointla boleh masyuk nie

saya afi said...

Sy berminat tp.. Em boleh x klau nk kontek awk thru email? I hv questions regarding paypal..

ainun m said...

@saya afi

boleh...email saya nonon787@gmail.com

 

Copyright @ 2014 ain mataku.